Hakkında herşey masal oku
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları kesinlikle çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?üste, bu makaslamakda, masalların çocukların empati yeteneklerini kesinlikle geliştirdiği ve içtimai değerlerle elbette tanıdıktırdığı incelenecek.
Ayrıca, bu hatda, masalların çocukların hissî zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara maşerî değerlerin nite aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler eliyle hayata dayalı dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
Hassaten, bu yazıda, masalların çocukların romanesk zekasını ve toplumsal becerilerini elbette desteklediği ve ahlaki değerlerin kavranmasına nite katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.
Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki meslek evetşantısında da betik okuyan bir can olabilmesi dâhilin behemehâl bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona biçim olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını kolayca kazanacaktır.
Sonra, Mucize Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi azıcık daha ayrıntılandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Ağababa:
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yer kıpkırmızı kan olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, niteleyerek karşılık vermiş, hem bile bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim gibi bir adam mahdutr…
Bir varmış bir yokmuş, ilk masal oku bugün zarfında kalbur saman ortamında yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…
Güller de dile gelip cümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar de bir sıra olsun bizi koklamadın. Her çağ “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.
Kökleşik masalların modern yetişek metodlarıyla ne bütünleşmiş edildiği ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları kesinlikle yeniden yorumladığı ele tuzakınacak.
5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çalışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun ihtisas organize yeteneğine olan etkisi mesafeştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi muayene grubu ve biri de yoklama grubu olmak üzere üç zalimlımcı grubu vardır. Araştırma gruplarından birine duygularla ilgili bir eser okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle müntesip çdüzenışmalar yaptırılırken, sair etüt grubuna da gine duygularla dayalı bir eser okutulmuş ve nispetle da duygularla alakadar farklı bir aktivite yaptırılmıştır.